VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Dit jaar nog 18 mille bonus?

Geplaatst op: 30-11-2012, 15:55:55

Goed nieuws voor medici met een praktijk-, stamrecht- of pensioen BV, want ook zij kunnen nog dit jaar een onbelaste uitkering van € 18.000 ontvangen. Op 1 oktober jl. is namelijk de langverwachte vereenvoudiging van het BV-recht in werking getreden. Niet alleen nieuwe BV's, maar ook bestaande BV's hoeven geen minimumkapitaal (van € 18.000) meer aan te houden. Uw BV mag dit 'oude' minimumkapitaal aan u terug betalen. En het beste nieuws komt nog, dit kan namelijk geheel belastingvrij geschieden! Het gaat immers om geld dat u zelf ooit in uw BV heeft gestopt.

De feestvreugde krijgt wel een kleine domper. U moet namelijk de statuten van uw BV aanpassen en daarvoor moet u naar de notaris. Behalve dat u verplicht bent de statuten van de BV aan te passen, geldt ook dat u een zogeheten 'uitkeringstest' moet doen. U moet bij de terugbetaling van kapitaal nagaan of uw BV ook daarna nog kan voldoen aan haar opeisbare verplichtingen.

Zie voor het gehele artikel tipsenadvies-medicus.nl. van 30 november 2012.

Tipsenadvies-medicus is een uitgave van uitgeverij Indicator. Voor nadere informatie over abonnementen en overige voorwaarden kunt u bellen met 0492-593131 of een e-mail sturen naar klantenservice@indicator.nl.

Vorige pagina